waarom dit project?
invoering

In een wereld die neigt naar verstedelijking, vormt ons leer- en vrijetijdscentrum in Thailand een baken voor het opnieuw verbinden van de mensheid met de natuurlijke essentie van voedselproductie.

Getuige van een alarmerende kloof tussen mensen en de bronnen van hun levensonderhoud, probeert ons project deze kloof te overbruggen door individuen van alle leeftijden onder te dompelen in een holistische ervaring van de natuur.

Met een specifieke focus op Thailand, waar aanzienlijke voedselverspilling en gevolgen voor het milieu blijven bestaan, wil ons initiatief deze problemen aanpakken door middel van onderwijs, recreatie en een diepgaande herverbinding met de aarde.

"Bij het cultiveren van de aarde cultiveren we een diepere verbinding met onszelf. Ons project stelt een wereld voor waarin elke daad van duurzaam leven een harmonieuze dans met de natuur wordt, waardoor een erfenis van welzijn voor de komende generaties ontstaat."

Holistisch onderwijs voor duurzaam leven

Professionele trainingsprogramma's onder leiding van experts op het gebied van de teelt, verwerking en benutting van gewassen. Certificeringsprogramma's die deelnemers belonen met tastbare voordelen en een diepgaand begrip van duurzame voedselpraktijken bevorderen.

Gaia-conceptintegratie en herverbinding met de natuur

Het Gaia-concept omarmen als hoeksteen en de onderlinge verbondenheid van mens en natuur benadrukken. Doelgerichte studies naar natuurlijke gewasteeltmethoden, die een hernieuwde relatie met voedselproductie bevorderen.

Actief wellnessresort en recreatie

Buitenfaciliteiten zoals een skatepark, fitnessprogramma's en een sportresort dat een evenwichtige lichaam-geest-set bevordert. Duurzame bouwpraktijken waarbij gebruik wordt gemaakt van lokaal beschikbare materialen, waardoor traditionele ambachtelijke vaardigheden nieuw leven worden ingeblazen.

Milieuharmonie en een gezonde levensstijl

Initiatieven gericht op milieubeheer, afvalvermindering en behoud van biodiversiteit. Diverse vrijetijdsactiviteiten zoals fietsverhuur, klimwanden en een minigolfbaan, die een holistische benadering van welzijn bevorderen.

Gemeenschapsopbouw en inclusieve ruimtes

Het bevorderen van een gemeenschapsgevoel door samenwerkingsprojecten en gedeelde ervaringen. Het creëren van een inclusieve ruimte waar individuen verbinding kunnen maken, ideeën kunnen delen en duurzame relaties kunnen opbouwen.

Educatieve routes en interactief leren

Ontwikkeling van educatieve routes die de lokale flora en fauna belichten.
Deelnemers betrekken bij interactieve leerervaringen, waardoor een diepere verbinding met de natuurlijke omgeving wordt bevorderd.

Door onderwijs, recreatie en milieubewustzijn met elkaar te verweven, beoogt ons project een transformerende ruimte waar individuen niet alleen leren over duurzaam leven, maar ook actief deelnemen aan praktijken die harmoniëren met de wereld om hen heen.